Doelstellingen voor het hervestigen van vluchtelingen worden gehaald

30 juni 2017

Doelstellingen voor het hervestigen van vluchtelingen worden gehaald

 

De Europese Unie heeft beslist om naast de 160 000 vluchtelingen Griekenland en Italië, 20 000 vluchtelingen uit de vluchtelingenkampen in de conflictgebieden aan de grenzen van Europa of daarbuiten te hervestigen. Het gaat hier om mensen die door UNHCR zijn geselecteerd en als vluchteling werden erkend.

In de commissie vroeg ik aan de staatssecretaris voor asiel en migratie naar de stand van zaken van de uitvoering van het Europees hervestigingsprogramma. De teller stond twee weken geleden op 892. België zal voor de deadline in december 2017 het volledige quotum van 1100 invullen, aldus de staatssecretaris. Voor dit jaar zal ons land nog verschillende hervestigingmissies uitvoeren, waaronder twee in Libanon voor de selectie van een 300-tal vluchtelingen. 

De hervestiging is in het begin wat traag op gang gekomen, maar ik stel vast dat die nu wel vlot loopt en dat wij zeker zullen halen wat wij vooropgesteld hadden. Alleen wanneer de lidstaten hun deel van de verantwoordelijkheid opnemen en ook effectief vluchtelingen opnemen, zal de situatie voor bepaalde landen houdbaar zijn

Lees hier mijn vraag en het antwoord van de staatssecretaris. Pg. 32-33

 

Categorie: 

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.