Wat is het parlement ?

2 januari 2013

Wat is het parlement ?

 

Het Belgische Parlement heeft twee kamers: de Senaat en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Sinds 6 juli 2010 zetel ik in de Kamer. Van 2004 tot 2007 was ik reeds lid van De Kamer, van 2007 tot 2010 zetelde ik in de Senaat. 

Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er hier commissies en op donderdag is er de plenaire vergadering. Tussendoor probeer ik enkele werkbezoeken te brengen om voeling te houden met wat er leeft en me niet terug te trekken in mijn ivoren torentje. In de commissie zetelen ongeveer 17 mensen die gespecialiseerd zijn in een bepaalde materie en zij proberen daar voorbereidend werk te doen.

Het is niet zo dat ik als lid van een bepaalde commissie niet in andere commissies mag komen. Wanneer er onderwerpen zijn die onder een andere minister vallen, dan trek ik naar de commissie waar ik die minister kan vinden.

De plenaire vergadering gebeurt in het halfrond, met alle Kamerleden. Donderdag om 14 uur gaat hier de bel en trekken we naar de plenaire zaal. Hier moeten alle wetsvoorstellen uiteindelijk allemaal goedgekeurd worden, maar het begint steevast met een vragenuurtje.

Wilt u meer weten over de Kamer en haar taken? Surf dan naar www.dekamer.be

Contact

E-mail: Nahima.lanjri@dekamer.be

Telefoonnummer: 02/ 549 89 45

Adres:

Paleis der Natie

Leuvenseweg 21

1000 Brussel

Twitter

Het rapport van Nahima


De Standaard looft consequentie en doorzettingsvermogen

Volg mij ook via

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.